Opptak

Cogito NTNU

Cogito NTNU er en frivillig studentorganisasjon som jobber for å fremme læring og interesse for kunstig intelligens på alle nivåer. Vi ble formelt stiftet i mars, med mål om å være en mest mulig åpen organisasjon, der alle som er nysgjerrige kan komme på blant annet kurs, workshops og kodekvelder innen AI-relaterte temaer. Vi kommer også til å holde enkelte lukkede arrangementer for våre medlemmer, samt ulike prosjekter der vi utforsker AI. Vi er den eneste studentorganisasjonen på NTNU Gløshaugen med kunstig intelligens som hovedfokus. 

De fleste av våre arrangementer er åpne for alle så en trenger ikke være medlem for å komme på arrangementer!

Struktur

I Cogito NTNU operer vi med to typer medlemskap, kjernemedlemmer og ordinære medlemmer. Ordinære medlemmer utgjør alle studenter med samme interesser som Cogito, og som har lyst å hjelpe til uten å være bundet til et verv. Kjernemedlemmer regnes også som ordinære medlemmer, men har i tillegg aktive verv i en av komiteene eller ledelsen. Cogito tar tar ikke imot søknader for ordinært medlemskap; om du vil taes opp som ordinært medlem kan du prate med en av arrangementsholderne våre i løpet av skoleåret.

En stor del av Cogito NTNU er å tilby muligheter for å jobbe med og lære om kunstig intelligens. Derfor tilbyr vi medlemmene våre å være med på forskjellige prosjekter ved siden av vervet sitt.

Gruppene våre

Arrangement
Arrangementsgruppa er ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av Cogitos arrangementer, fra forelesninger og kurs til kodekvelder og sosiale arrangementer. Arbeidsoppgavene varierer fra å finne fagpersoner som kan holde et arrangement til å booke rom, administrere påmeldinger og bestille mat. Gruppen er også ofte i kontakt med bedrifter for å koordinere mulige arrangementer.

Arrangementsgruppen leter etter personer som er motiverte for å lage et engasjerende og morsomt semester for alle som er interessert i kunstig intelligens på NTNU. Det er ikke et krav om å kunne noe om kunstig intelligens for å bli med, men kandidater må ha interesse for å lære. Siden Cogito er helt nyoppstartet, er ikke arrangementsgruppa skikkelig etablert ennå. Derfor er vi også på utkikk etter en leder for gruppen. Vi krever ikke tidligere erfaring som leder, men det er et “must” at du er gira på å etablere gode rutiner og en god struktur innad i gruppa.

Dev
Dev står for utvikling og vedlikehold av Cogitos (Django-drevne) nettside samt andre organisasjonsverktøy. Da Cogito er en helt fersk studentorganisasjon vil et verv innen dev gi deg stor innflytelse over retningen til gruppen og dens prosjekter. Medlemmer av dev står relativt fritt til å velge hva de vil jobbe med, både alene og sammen med andre.

Vi i dev vil ha deg som er motivert og selvstendig, men også jobber godt med andre. Når det kommer til tekniske krav bør du være interessert i å skrive effektiv og forståelig kode. God kjennskap til Python er et “must”, og tidligere erfaring med Django er et pluss.

PR
PR er en kreativ gjeng som jobber med å komme opp med nye ideer og
løsninger for hvordan å best mulig synliggjøre organisasjonen vår. Vi brenner for å dele alle mulighetene og engasjementet som finnes i Cogito, enten det er snakk om foredrag, kurs, spennende prosjekter eller sosiale arrangement.

Arbeidsoppgavene våre er hovedsakelig knyttet til visuell kommunikasjon i form av plakater, bilder og tekst på sosiale medier, men vi driver også med andre former for promotering, for eksempel videoproduksjon og utforming av stands.

Siden visuell kommunikasjon er en såpass viktig del av organisasjonen, søker vi hovedsakelig medlemmer med gode kunnskaper innen design, fotografi, tekst og grafikk. Men vi vil også vurdere kandidater som viser en større interesse for fagfeltet og som er engasjert i å lære mer om disse kunnskapene. Det er også en fordel om kandidatene er i stand til å jobbe både selvstendig og i team, og at en oppfatter seg selv som kreativ.

Prosjekt

Prosjektgruppen har ansvaret for å organisere prosjektene og passe på at vi har prosjekter som kan passe for alle nivåer av kunnskap innen kunstig intelligens. Både for de som er interessert i det tekniske og de som ikke er det. Medlemmene i prosjektgruppen får et prosjekt de har ansvaret for. Dette jobber de ferdig før de går over til et annet prosjekt eller gruppe i Cogito.

Siden vi ønsker å skape et variert tilbud i prosjektene leter vi etter folk som ikke er redde for å utfordre seg selv. Det er også viktig å kunne jobbe strukturert over lengre tid.

Felles for alle verv i Cogito er det viktig at du har tid til å gjennomføre oppgavene vervet medfører. Som kjernemedlem av Cogito er du også prioritet ved opptak til prosjekter, så ta med i beregningen at prosjekt(er) du melder deg på også tar tid.

Opptak stengt

 

Søknadsfrist er 7. september