Om oss

Cogito NTNU er en frivillig studentorganisasjon som jobber for å fremme læring og interesse for kunstig intelligens på alle nivåer. Vi ble formelt stiftet i mars 2018, med mål om å være en mest mulig åpen organisasjon, der alle som er nysgjerrige kan komme på blant annet kurs, workshops og kodekvelder innen AI-relaterte temaer. Vi kommer også til å holde enkelte lukkede arrangementer for våre medlemmer, samt ulike prosjekter der vi utforsker AI. Vi er (så langt) den eneste studentorganisasjonen på NTNU Gløshaugen med kunstig intelligens som hovedfokus.

Hva gjør vi?

Cogito NTNU holder kodekvelder annenhver uke, der hver kodekveld har et tema. Nivået varierer fra kveld til kveld slik at alle skal få mulighet til å dra nytte av tilbudet. Kodekveldene begynner med en introduksjon til kveldens tema. Deretter legges det opp til guidet arbeid med temaet. De fleste av våre arrangementer er åpne for alle, så en trenger ikke være medlem for å komme på arrangementer.

Noen kvelder inviterer vi også eksterne fagpersoner og bedrifter som jobber innen kunstig intelligens til å holde kurs eller workshops. For bedrifter som er interessert i å komme på besøk, les mer her.

Vedtektene våre kan du finne her.

Struktur

I Cogito NTNU opererer vi med to typer medlemskap: kjernemedlemmer og ordinære medlemmer. Ordinære medlemmer utgjør alle studenter med samme interesser som Cogito, og som har lyst å hjelpe til uten å være bundet til et verv. Kjernemedlemmer regnes også som ordinære medlemmer, men har i tillegg aktive verv i en av komiteene eller ledelsen. Cogito tar ikke imot søknader for ordinært medlemskap; om du vil taes opp som ordinært medlem kan du prate med en av arrangementsholderne våre i løpet av skoleåret.

En stor del av Cogito NTNU er å tilby muligheter for å jobbe med og lære om kunstig intelligens. Derfor tilbyr vi medlemmene våre å være med på forskjellige prosjekter ved siden av vervet sitt.

 

 

Gruppene våre

Arrangement

Arrangementsgruppa er ansvarlig for den praktiske gjennomføringen av Cogitos arrangementer, fra forelesninger og kurs til kodekvelder og sosiale arrangementer. Arbeidsoppgavene varierer fra å finne fagpersoner som kan holde et arrangement, til å booke rom, administrere påmeldinger og bestille mat. Gruppen er også ofte i kontakt med bedrifter for å koordinere mulige arrangementer.

 

Dev

Dev står for utvikling og vedlikehold av Cogitos (Django-drevne) nettside samt andre organisasjonsverktøy. Siden Cogito er en helt fersk studentorganisasjon vil et verv innen dev gi deg stor innflytelse over retningen til gruppen og dens prosjekter. Medlemmer av dev står relativt fritt til å velge hva de vil jobbe med, både alene og sammen med andre.

 

PR

PR er en kreativ gjeng som jobber med å komme opp med nye ideer og løsninger for hvordan best mulig synliggjøre organisasjonen vår. Vi brenner for å dele alle mulighetene og engasjementet som finnes i Cogito, enten det er snakk om foredrag, kurs, spennende prosjekter eller sosiale arrangement.

 

Arbeidsoppgavene våre er hovedsakelig knyttet til visuell kommunikasjon i form av plakater, bilder og tekst på sosiale medier, men vi driver også med andre former for promotering, eksempelvis videoproduksjon og utforming av stands.

Prosjekt

Prosjektgruppen har ansvaret for å organisere prosjektene og passe på at vi har prosjekter som kan passe for alle nivåer av kunnskap innen kunstig intelligens; både for de som er interessert i det tekniske og de som ikke er det. Medlemmene i prosjektgruppen får et prosjekt de har ansvaret for. Dette jobber de med til det er ferdigstilt, før de går over til et annet prosjekt eller en annen gruppe i Cogito.